sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Siivota täytyy

Minä olen kateellinen. Kadehdin äitejä, joilla on siisti koti. En yksinkertaisesti käsitä, miten he sen tekevät. Haaveilen alituiseen kodista, joka puhtoisena ja puunattuna ottaisi vieraat vastaan; jossa kuraeteinen ei olisi nimensä veroinen ja jossa valokatkaisijat eivät olisi täynnä pieniä ja vähän suurempia sormenjälkiä.
Haluan siistin kodin, mutta minussa ei yksinkertaisesti ole naista tekemään haaveestani totta. Tartun kyllä ahkerasti rättiin ja aloitan ankaran puunaamisen, mutta hetken kuluttua löydän itseni rätti kädessä tuijottamasta ostoskanavaa, jossa kaupitellaan ihmemoppia. Kun päätän lajitella lehtikasan keräykseen, jostain löytyy ihan mielettömän kiinnostava pääkirjoitus, joka on jäänyt lukematta. Imuroidessa katse osuu piirongin päällä lojuviin valokuviin, ja hetken kuluttua lennän kuvien mukana edellissyksyn lomamatkalle. Makaan auringon alla, ja imuri huutaa vieressä.
Tai sitten aloitan tomerana pesukoneen tyhjennyksen. Puolessavälissä urakkaa päätän perustaa blogin. Siinä sitä taas ollaan.

7 kommenttia:

Salanimi kirjoitti...

Hei mutta tää olikin just oikea päätös :) Mitä siivoukseen tulee, niin elävät ensin. Tavaroita kerkee järjestellä sitten, jos joskus (ei koskaan juuri) on aikaa ja intoa :)

joonasl kirjoitti...

"A clean house is the sign of a boring person." ~Author Unknown

Savu kirjoitti...

Tuttu tunne ja kuvio! Nimimerkillä kaaos selän takana mutta haa, pyykit juuri heitelty kuivumaan! Ja missä rouva...surffimassa :) No pakko, kun on näin ihana ja innostava uusi blogi. Onnea tälle ja lämpimiä terkkuja teille!

Cherika kirjoitti...

Siivota piti minunkin pojan päikkäreiden ajan, mutta kummasti se aika vierähti ihan muissa hommissa ja samalla löysin siis myös tämän blogisi :)

Tarppa kirjoitti...

Mukaan hyppään minäkin.. E-A palstalla nimenäni näkyy tarja_h78. Ah niin tuttua tuo siivouksen eteneminen (tai siis etenemättömyys..) Ainoa, mikä saa minut viemään siivouksen onnistuneesti loppuun asti on anopin visiitti - on helpompaa siivota kuin katsella niitä katseita, joita hän muuten luo.. Niin ja mehän elellään vielä toistaiseksi kaksin miehen kanssa, eli ei voida edes vedota siihen että 'kun lapset ehtii joka paikkaan'...

Salanimi kirjoitti...

Joonas: mä ehdottomasti haluan tuon seinälle tähän taloon :))

Pia kirjoitti...

hienoa kun löytyi näin mainio blogi. kuulosti kovin tutulta hienojen ideoiden pulpahtelu kesken tylsien kotitöiden ja mahtavaa, että että niiden lomassa perustit näin mainion blogin, varmasti jään seuraamaan .. myös musta ja valkoinen -kirjoitus oli tosi osuva ja myös meidän arkipäivää, olisi myös tosi herkullista koota vaikka aiheeseen liittyviä kommentteja muidenkin musta-valko äitien iloksi ja turvaksikin, jos vaikka aina arjen tohinassa ei itse napakkaa ja maailmaa paremmaksi paikaksi muuttavaa kommenttia keksi kun alepan kassa taas seuraavan kerran ihmettelee värien kirjoa..

paavo lungilen(3v) ja pekan(7v) äiti viikistä