sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Ruakakulttuuri, jakso yks

Yhten päivän mää pääti syärä semmottos ko mukulanaki. Mää en syä pistei enkä kalorei, mää syä ruakka.
Aamupalaks mää keitän kahvi ja kaara siihe punast maito joukko. En mää ol kuullukka, et voi muu färist maito ollakka. Sit mää leikka ranskanleiväst jumalattoma paksui siivui ja laitan pääl punakuarist juusto ja metvursti. En mää ol tiätävännäs, et juuston pääl voi ol jottai prosentmerkei.
Enne lounas mää syä panaanijukurtti piänest purkist. En isost tetrast jätemäärä minimoittemiseks, vaan purkist, misä ei lue kevyt. Ja sit mää ryyppän pääl ananaspillimehu pyramidi mallisest pahvitötsäst.
Kahrentoista mais mää syän kuarines keitetyi perunoi ja kastiket, jossa kellu fläskinpaloi. Lisukkeks on vitivalkost makaroni, ei mittä kankkia ruispasta. Salaatist ei ole tiattoka, salaatiks mää syän sualaa. Sitä mää ripottele kanamunan pääl, ja voi lautaselt löytty pari sualkurkkuki. Ylhäiste näkkileivä pääl mää vualen sentin paksussi voisiivui.
Mää leiki et o loppukesä, ja sen takia jälräätinkiks on omenahyvet, misä on paksu voist, sokerist ja kaurahiutaleist tehty kansi.
Ehtopäiväst kaffen kans mää syän korvapuusti ja jos tule vierai, kuivakakust mää leikkan semmossi paloi, jost ei varmaste päivä pääs läpi paistama. Ei tul mittä sanomissi.
Ehto erel mää paistan niit päivässi peruni valurautapannul, jonka rinnal teflonpannu häppeis. Joukkoho mää laita isoi siivui lenkkimakkara ja hiukan sipula. Ja pirust voit.
Sit onkin jo sauna, on meina lauanta. Sauna jälkke tule lauantaitanssi telkkaris, ja ko Hiatamiehe Heikki juanta, mää syän vaniljajäätelo mansikkahillon kans. Mikä semmone kasvisrasvajäätelö o, en ol ikä kuullukka...
Välil mää ryyppän limupullost, misä on metallinen smurffikorkki, joka vedetä auki metallisest renkkast. Ja niist reunoist tule iha jumalattoma terävä.

5 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

Ihanan nostalgista:D Unohdit Napakympin ja Ruutuässän vai mikä se nyt oli..
Kateltiin parina päivänä ihan vahingossa "Sisko ja sen veli", naurettiin kippurassa ja Viljo ihmetteli mikä nyt niin hauskaa on!

Savu kirjoitti...

Ooo, kolmion mallinen tetra...mihin himputtiin ne hävisivät ja milloin?! Murre kunniaan, ihana teksti - taas!

Salanimi kirjoitti...

Mie oisin voinu syyä siihe päälle vielä ison pussin lätkäliikoja ja köyhiä ritareita kerman kanssa ja voisilmäpullia kylmän punasen maion kanssa. Mutta kyl tää oli hyvä näinkii :)

Pikkulilli kirjoitti...

Se taisi Emilia olla se jakso jossa unilääkkeet ja e-pillerit kumoavat toistensa vaikutuksen:)
Ja eiks vaa ollutkin ruoka joskus erilaista, ei ole meilläkään muuten enää köyhiä ritareita koskaan, liikaa katsokaas kermaa ja voita... ja niitä kolmiotetroja on ikävä:)

Anne kirjoitti...

Ihanaa!

Aiheutit virtuualimatkan mun mummon luo Taivassaloon :-) Sama kieli, sama ruoka. Vein kerran sille Pringlesejä ja SE LAITTO NIIDEN PÄÄLLE SUOLAA :-O ku ei mittä maku ollu.. Tarjosin myös ranskalaisia perunoita ekan kerran McDonaldsissa ja ihanainen ihmetteli suureen ääneen, et hyvää tämä punanen aine. Mitä se on? (=ketsuppia, mummoseni).
Vaik kyl nahkperuna parempi ova!

Anne