keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Peppu tiskipöydällä

Tänä aamuna heräsin puolisen tuntia lasten jälkeen. Se onnistuu, kun opettaa lapset aamuisin katsomaan lastenohjelmia. Kuulostaa kyseenalaiselta, ja sitä se kieltämättä onkin.
Yhtä kyseenalaista ovat lasten puuhailut telkkarin katsomisen ohella. Tänäänkin he olivat harrastaneet muovailuvahataiteilua, ja tuloksena oli - loistavia peppuja!
Tiskipöydällä komeili taidokas näkemys takalistosta, kun sain lopulta itseni kammettua kahvinkeittoon. Luomus kelpaisi lääkiksen anatomian luennolle. Päivän mittaan Isoveljen pepunmuovailutaidot ovat kehittyneet huimasti.
Yhdeksään mennessä valmiista pepuista sukeutui aikamoinen taisto Isoveljen ja Pikkusiskon välille, koska Pikkusisko ei ollut lainkaan tyytväinen peppuihinsa ja halusi Isoveljen muovailevan hänelle oman pepun. Isoveli tarttui toimeen ja tuloksena oli hämmästyttävän yhdennäköinen taideteos: ruskeasta muovailuvahasta muotoiltu, kaunis afrikkalaisen pyöreä takapuoli! Pikkusisko esitteli kopiotakalistoaan ylpeänä!
Tässä vaiheessa aloin kauhulla odottaa jatkoa ja sitä olikin luvassa. Kuulin Isoveljen kehuvan Pikkusiskolleen, että kohta näet millainen peppu äidillä on. Ja totta: tuloksena oli hienosti muotoiltu suomalaisen kolmikymppisen perheenäidin takalisto, sivulta katsottuna tylsän lattea ja takaa tiirailtuna mukavasti levistynyt:)
Tinkimättömien kasvatusalan ammattilaisten Cacciatoren, Korteniemi-Poikelan ja Huovisen Miten tuen lapsen ja nuoren itsetuntoa -teoksen innoittama kysäisin Isoveljeltä, missä hän on erityisen hyvä. Vastaus tuli empimättä: takapuolten tekemisessä.

7 kommenttia:

Hanne kirjoitti...

Voi taivas mitä ihanaa taiteilua! :D
Mä en osaa edes kuvitella miten joku osaa tehdä pepun muovailuvahasta :o

Sun tarvis kyllä laittaa kuvia tuotoksista ;D

Pikkulilli kirjoitti...

Mä en löydä kameraa:( Vaan nyt ne peput on jo muotoutuneet muuksi, vaikka pyynnöstä saattaisi saada uuden!

Afromama kirjoitti...

Lastenohjelmat aamupalaksi on tosi jees, ja muovailuvaha on fantastista! Hyvä että lapsilla on ihmisen anatomia hallussa. Ja kyllä, suomalainen peppu on keskimäärin todella lattea verrattuna afrikkalaiseen vastaavaan :)

Unknown kirjoitti...

Eksyin ihan sattumalta blogiisi ja taisin lueskella yhdeltä istumalta koko blogin läpi. Kiitos tuhannesti nauruista ja muutamista itkuistaki. Tänne tulen toistekin.

Salanimi kirjoitti...

;D Loistavaa menoa!

Pikkulilli kirjoitti...

Onpa Katja kiva saada uusia lukijoita! Vaikka ihan omaksi huviksi ja päivän piristykseksi kirjoittelen, on kiva ilahduttaa muitakin:)
Ja meno meillä tosiaan on hieman...hmm... no, vaikka loistavaa!

Pia kirjoitti...

Peppu vasten peppua, pläts, pläts..