torstai 8. lokakuuta 2009

Elän vieläkin

Elän vieläkin. Toisin sanoen olen hengissä.
Tänään on kuuden viikon hullun työputken viimeinen päivä. Enää en revi lämpimiä lapsia aamuisin sängystä enkä skrapaa auton ikkunoita kiireessä uusimman CD-kotelon kannella.
Heräämme venytellen kuin kissat, laitamme villasukat jalkaan ja juomme kaakaota. Kömmimme viemään Isoveljen kouluun yhdeksäksi, ja se tuntuu meistä kamalan aikaiselta. Sitten kävelemme kirpakassa syysmetsässä ja annamme koiran jahdata lintuja.

Enkä vain elä, vaan myös olen.
Olen onnistunut sujahtamaan taas johonkin määritelmään. Aikaisemmin tuskailin, ettei mikään titteli enää sovi minulle ja leijailen jossain olemisen avaruudessa, mikä ärsyttää kanssasisariani. Nyt minulla on titteli, olen uuden ajan kotiäiti.
Kaiken kiireen keskellä ehdin vilkuilla sivuilleni ja huomasin, että meitä uuden ajan kotiäitejä on enemmänkin.
Tässä tulee sanakirjamääritelmä meistä, uuden uljaan ajan kotiäideistä.
"Uuden ajan kotiäiti on useimmiten akateemisesti koulutettu kolmekymppinen nainen, joka ei ole vakituisessa työsuhteessa. Usein hän on saanut humanistisen koulutuksen. Nainen hoitaa lapsensa pääsääntöisesti kotona. Samalla hän kuitenkin pyörittää omaa yritystä, useimmiten esimerkiksi sisustusalan verkkokauppaa. Hän ylläpitää yhtä tai kahta alaan liittyvää blogia, joiden mainokset tuovat osan leivästä. Uuden ajan kotiäiti tekee myös silloin tällöin oman alansa pätkätöitä tai on osa-aikaisessa työsuhteessa. Hän kuitenkin kammoaa eläkevirkoja ja kokopäivätyötä. Uuden ajan kotiäiti etsii väsymättä suuntaa elämälleen."
Tunnistitko itsesi?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä ollaan! Paitsi tällä hetkellä että lapseni on hoidossa ja minulla on työpaikka :D Ainakin hetken.

Pikkulilli kirjoitti...

No mutta sovit loistavasti kuitenkin määritelmään! Minunkin lapseni on hoidossa, ja sitten ei taas olekaan, ja taas seuraavassa kuussa ehkä onkin.
Tällainen on pirstalainen potsmodernin jälkeisen ajan yhteiskunta, josta voittajana selviää... kukapas muu kuin uuden ajan kotiäiti! Tai ainakin minusta tuntuu, että se on ainoa tapa olla onnellinen:)

Afromama kirjoitti...

Hep! Juuri täällä teen liiketoimintasuunnitelmaa, hoidan lasta osapäivähoidon jälkeen ja en todellakaan metsästä eläkevirkaa. Täydellistä uutta aikaa!

Marianne kirjoitti...

Mita, mita, en ma ole antanut lupaa elamani kuvailemiseen missaan sanakirjoissa. Etta voi auts, jopa osui ja upposi. Mulla on lippis jossa lukee rhinestoneilla (mita lie suomeksi) etta Trophy Mom. Pitaa kai ostaa t-paita, jossa lukee Uuden Ajan Kotiaiti

Pikkulilli kirjoitti...

Mahtavaa, että meitä rohkeita on muitakin!!! Pidetään me yhtä!