keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Oma elämä

Vasta eilen poikani oli pieni tuhiseva nyytti, jota kanniskelin ympäriinsä ja nuuhkin vauvan tuoksua. Tänä syksynä hän ilmoitti liittyneensä palokuntanuoriin. Ihmetyksekseni tajusin, että alaikäraja paikallisessa vpk:ssa on seitsemän vuotta, joten mitä sitä sitten kieltämään. Tänään hän pyysi minua ostamaan parin euron lahjan, koska aikoo huomenna mennä palokuntanuorten pikkujouluihin ihan toiseen kaupunkiin, bussikuljetuksella. Apua! Pikainen kyselykierros paljasti karun totuuden: seitsenvuotiaatkin otetaan mukaan.
Tiedän jo etukäteen, mitä tapahtuu, kun hän tulee pikkujouluista kotiin. Minä kyselen, millaista oli. Hän vastaa, että tosi kivaa. Minä kysyn, mitä siellä tehtiin. Hän vastaa, että kaikkea kivaa.
Mitään muuta en saa hänestä irti. Hänellä on oma elämä, josta äiti ei tiedä ihan kaikkea.
Nyt kolmevuotiaan kuopuksen kohdalla tiedän, että jokainen uusi päivä on askel poispäin äidistä. Seurakunnan kerhossa toiset mammat patistelevat pikkuisiaan leikkimään muiden kanssa, minä yritän pitää kuopustani sylissa ja kuiskin neidin korvaan salamyhkäisesti, että ei sun tartte olla reipas ja mennä muiden mukaan, ole vaan tässä äidin sylissä. Samalla tavalla toimin Isoveljen kanssa, pidin kiinni viimeiseen asti. Vaan pahus vie: ne nousevat sylistä ja vilkuttavat iloisesti. Heippa äiti, mä menen nyt!

5 kommenttia:

Savu kirjoitti...

Oi...meidän neiti oppi juuri kävelemään ja nyt se kulkee huoneesta toiseen, omilla jaloillan, ihan YKSIN ja heiluttaa mennessään, byebye..! Niin liikkistä! Ja sama kokemus justkohta nelivuotiaan kohdalla: päiväkotipäivän jälkeen ei saa mitään irti! Sitten iltapäivän mittaan hän tipottelee tietoja...onneksi, vielä!

Pikkulilli kirjoitti...

Eikö olekin ihanaa ja samalla niin haikeaa taas kerran tämä lasten kasvaminen...

Tuazophia kirjoitti...

Siksi on hassua, kun jotkut epäilevät, että kantoliinassa kannetut eivät oppisi itsenäisiksi. Jotenkin se vaan on niin ihmisessä se irtaantuminen ja ihan muut jutut kuin sylissä pitäminen estävät irrottautumisprosessin...

Salanimi kirjoitti...

Piti vaan kommentoida, että meidän 3v tytteli katsoi Pikkusiskon kuvaa tuossa sivupalkissa ja väitti olevansa siinä itse :) ja kun sanoin, että ei kun se on Pikkusisko, niin vilkutteli täällä terveiset sinne :)

Mukavaa päivää siis koko porukalle!

Pikkulilli kirjoitti...

Voi ihanuutta, terkkuja Salanimen poppoolle:)